Subsidie voor verduurzaming (ISDE)

Renovatie is vaak duurzamer, goedkoper en minder schadelijk voor het milieu dan sloop gevolgd door nieuwbouw. De overheid stimuleert duurzame renovaties en restauraties daarom met verschillende subsidies. Die gelden vaak zowel voor particulieren als bedrijven. Wanneer ontvang je subsidie voor verduurzaming?

Woningisolatie
Laat je een woning of bedrijfspand isoleren? Je ontvangt subsidie als je 2 of meer van deze aanpassingen doorvoert: isolatie van vloer, dak, muur en spouw en dubbele beglazing. Je betaalt ook een verlaagd btw-tarief op de arbeidskosten van de isolatiewerkzaamheden.

Duurzaam energie opwekken
Een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of een pelletkachel maakt flink verschil in de CO2-uitstoot. Daarom krijg je voor deze installaties een subsidie. Hoeveel dit is, verschilt per apparaat.

Verbeteren energielabel
Zorgen al jouw duurzame verbeteringen ervoor dat het energielabel van de woning met 2 stappen verbetert? Dan ontvang je € 750.

Renovatie
Ook woningrenovatie wordt aangemoedigd met een subsidie. Als een woning 2 jaar of ouder is, kun je verbouwen en renoveren tegen een lager btw-tarief. Je betaalt dan 9% btw over de arbeidskosten van isoleren, schilderen, stukadoren en behangen. Dit vraag je niet aan als subsidie, maar wordt verrekend met de aannemer.

Verduurzaming MKB
Wie als bedrijf wil verduurzamen kan ook rekenen op subsidie. Zo kun je de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) een adviseur inhuren voor energieadvies. Ook zijn er subsidies voor het daadwerkelijk uitvoeren van de geadviseerde aanpassingen.

Subsidie voor VVE
Een compleet gebouw of complex verduurzamen als VVE? Dat levert niet alleen comfort op, maar ook financieel voordeel. Je kunt zowel voor een professioneel energieadvies als begeleiding bij de uitvoering subsidie krijgen.

Kijk bij de energiesubsidiewijzer of het RVO of jij recht hebt op subsidies en vraag het na bij de gemeente.

Overige subsidies

Woonhuissubsidie
Ben je als particulier eigenaar van een rijksmonument met een woonfunctie? Dan krijg je jaarlijks subsidie voor de instandhoudingskosten die je in het jaar ervoor gemaakt hebt. Let op: dit geldt alleen voor de kosten die gemaakt zijn voor de monumentale onderdelen van het pand.

Subsidie instandhouding monumenten (SIM)
Ook als je eigenaar bent van een rijksmonument dat geen woonhuis is, heb je vaak recht op subsidie. Deze is bedoeld om het monument in optimale staat te houden.

Herbestemmingssubsidie
Om leegstand van monumenten te voorkomen is een herbestemmingssubsidie ingesteld. Hierdoor wordt het aantrekkelijker een monument met cultuurhistorische waarde te gebruiken met een andere bestemming dan voorheen.

Subsidie bij woningaanpassing (Wmo / Wlz)
Aanpassingen zoals een traplift of een verhoogd toilet zijn soms nodig om nog prettig in je huis te kunnen wonen. Via de Wet maatschappelijke ondersteuning of de Wet langdurige zorg kun je er gelukkig een vergoeding voor krijgen. Hoeveel dit is hangt af van de aanpassing en de zorg die je nodig hebt.

Op welke subsidie-aanvragen heb je recht?

Of je daadwerkelijk recht hebt op subsidie hangt af van ontzettend veel verschillende factoren. Onze partners weten precies wat de slimste keuze is in jouw situatie. Kun je hulp bij je subsidie-aanvraag gebruiken? Vertel ons over je situatie, dan matchen wij je aan de juiste specialist.

Klaar voor de volgende stap?

Voor meer informatie over aanvullende diensten neem je contact met ons op.

Wil je eerst een indicatie van wat jouw bouwproject gaat kosten? Vul onderstaand in een paar minuten onze handige rekentool in.

Kosteninschatting

0.00 incl. btw

Type project

Selecteer uw branche

Welk type project wilt u starten?

Bouwbureau Nederland yellow oval sketch

Grootste bouwplatform van Nederland

Met bedrijven en dienstverleners in verschillende branches lossen we elk bouwgerelateerd vraagstuk op.

50.000

Opdrachten per jaar. Van groot project tot spoedaanvraag.

Bouwbureau Nederland yellow oval clipboard

We ontzorgen compleet

Of je nu een (bouw)project hebt of juist een nieuwe opdracht zoekt. Ons platform neemt het hele traject uit handen.

250

Aangesloten bedrijven. Bouwbureau Nederland werkt samen met bouwbedrijven, dienstverleners, adviseurs en consultants.

Bouwbureau Nederland yellow oval insurance

Geheel kosteloos

Een helpende hand nodig bij het uitvoeren van je idee? We koppelen je gratis aan het juiste bedrijf.

35

Verschillende vakgebieden op 1 platform. Samen maken we jouw bouwidee werkelijkheid.

Onze blije klanten aan het woord

Ik ben enkele jaren als ZZP gestart en vond het spannend om zelf werk aan te nemen en alles wat daarbij komt kijken. Ben eens in gesprek gegaan en gelijk allemaal contacten om mij heen kunnen krijgen en ze helpen mij altijd als ik vragen heb.

Zelfstandige (Zaandam)

Calculaties en tekeningen laten wij regelmatig maken door Bouwbureau Nederland. Contact is prettig en altijd binnen 14 dagen een goede offerte ontvangen. Fijn dat je niet overal zelf achteraan hoeft.

Klussenbedrijf (Bilthoven)

De medewerkers zitten er kort op, waar ik in het begin aan moest wennen, maar nu werkt het fijn. Het zorgt bij ons dat we veel meer structuur hebben.

Aannemersbedrijf (Amersfoort)

Blij met die gasten! Klein begonnen en kan steeds meer werk oppakken met de timmerlieden die ze hebben geleverd.

Timmerbedrijf (Amstelveen)

Sinds kort werken wij samen met Bouwbureau Nederland. Vooral prettig dat ze op zo veel vlakken kunnen helpen want in deze tijd komen we bijna nergens aan toe.

Bouwbedrijf (Amsterdam)

Al een aantal leuke projecten kunnen uitwerken en direct ook een samenwerking gevonden.

Architectenbureau Hilversum

Na een afspraak van 1,5 uur in Naarden hebben we het gevoel goed geholpen te zijn. Wij sparen nog even door, maar komen zeker terug. Hele fijne klantenservice.

Koertjan (Naarden)

Onze aanbouw is gedaan door een aannemer die is voorgesteld door Bouwbureau Nederland. Over het hele traject zijn we uiterst tevreden. De nazorg en contact met beide partijen was ook fijn.

Lisa Zuidvliet (Almere)

Al jaren ervaring met detacheerders in mijn vakgebied als projectleider, maar nog nooit heb ik zoveel betrokkenheid en aandacht gezien. Een heel mooi bedrijf gevonden wat helemaal aansluit op mijn kennis en wensen.

Bob de Groot (Noordwijk)

Veel kennis in huis en werd goed geholpen en in contact gebracht met een aantal aannemers.

Kees ter Duin (Utrecht)

Onze blije klanten aan het woord

[google-reviews-pro place_photo=https://lh3.googleusercontent.com/places/AAcXr8pEUkshyXaSiNgxms6WNjiPNGCW21yltIhrXF49LIu-QNvpS8LLBKXG6VoublLo-dWu5rGsxKxUuXBWk5Bpc3SxJlNeiecKM_w=s1600-w300-h300 place_name=Whello place_id=ChIJNfg8zAjixUcRbySYaFjt2RQ view_mode=slider slider_count=3]

Bouwbureau Nederland staat als een huis

Ons bouwplatform verbindt bedrijven, dienstverleners en particulieren bij vraagstukken in de bouw. Hierbij denken we groots. Met meer dan 250 ervaren bedrijven en een oneindige stroom aan aanvragen slaan we altijd de spijker op zijn kop. Heb je vragen over ons werkwijze? Hieronder vind je de meest gestelde vragen verzameld.

Met wat voor bedrijven werkt Bouwbureau Nederland samen?

Wij werken samen met allerlei soorten bedrijven. Klein en groot. Denk aan aannemers, ingenieurs, verzekeraars, onderwijsinstellingen, calculatiebureau’s, klusbedrijven, architecten, financiers, detacheerders, juridisch dienstverleners en meer. Het belangrijkste is een goede kwaliteit leveren en de wil om samen verder te groeien.

Wat is Bouwbureau Nederland?

Bouwbureau Nederland is het online platform voor bouwend Nederland. We helpen particulieren en bedrijven voor, tijdens en na de bouw met advies, begeleiding en ondersteuning.

Hoe lang duurt het voor ik in contact ben met een bedrijf?

Nadat alle stukken binnen zijn en/of er een opname is geweest, krijg je binnen 14 dagen een offerte. Daarna overleggen we met je. Zijn we het overal over eens? Dan kunnen de contracten worden ondertekend met het gekozen bouwbedrijf.

Niet zeker waar te beginnen?

Nog in de droom- of conceptfase? Een goed moment om even te sparren. We nemen contact met je op en helpen je een stap verder.

Toch op zoek naar iets anders

Ben je hier als dienstverlener? Via Bouwbureau Nederland kom je in contact met particulieren en bedrijven in de bouwsector. Breid je bestaande klantenbestand eenvoudig uit en doe nieuwe kennis op via aangesloten bedrijven.

Ben je hier als consultant? De particulieren en bedrijven op ons platform zijn op zoek naar consultancy op verschillende vlakken. Wat is jouw expertise?

samen
bouwen
verbindt

Samen maken we van

jouw project een succes

Bouwbureau Nederland staat voor samenwerken. Bedrijven uit 35 verschillende branches slaan de handen ineen en maken jouw opdracht werkelijkheid. Of het nu gaat om een nieuwe dakopbouw op zolder of het bouwen van je droomhuis.

Met een aanpak van B tot Z gaan we voor de hoogste kwaliteit. Dit doen we met een goede controle op kunde en haalbaarheid. Bedrijven voldoen aan strenge eisen, zodat jij kunt vertrouwen op hun kwaliteit en expertise. Kortom: samen gaan we voor het allerbeste resultaat.

×