Waarom wil jij isolatie?

Kosten besparen is niet het enige voordeel dat isoleren je oplevert. Door een huis goed te laten isoleren, geniet je van het volgende:

 • Je verhoogt je woningwaarde
 • Je ervaart meer wooncomfort
 • Je hebt minder geluidsoverlast
 • Je hebt minder last van vocht in huis
 • Je verkleint je ecologische voetafdruk

Dit kost isolatie

De kosten en opbrengsten van isolatie hangen af van het soort isolatie en de oppervlakte die je laat isoleren. Op dit moment geldt er een verlaagd btw-tarief voor het isoleren van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Je betaalt slechts 9% belasting over de arbeidskosten bij het plaatsen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, isolatieglas en kelderisolatie.

De aanvraag-assistent helpt je op weg. Selecteer wat je wensen zijn en start je project.

Subsidie voor isolatie

De overheid stimuleert de (ver)bouw van (tot) energiezuinige woningen met subsidie voor isolatie. Dat kan oplopen tot duizenden euro’s. Het is daarom slim om vooraf te checken of jij hier recht op hebt. Zo weet je vooraf precies of de aanpassingen rendabel gaan zijn. Kijk bij de energiesubsidiewijzer of het RVO of jij recht hebt op subsidies en vraag het na bij de gemeente.

Bereken de kosten van jouw isolatie

Onderstaande rekentool helpt je op weg. Selecteer wat je wensen zijn, krijg inzicht in de kosten en start je project.

Kosteninschatting

0.00 incl. btw

Type project

Selecteer uw branche

Welk type project wilt u starten?

Jij zegt A. Wij doen B tot Z.

Hoe dit in zijn werk gaat zie je in onderstaande roadmap.

Contact

 • Rekentool
 • Contactformulier
 • Telefoon

Evaluatie

 • Uitgangspunten
 • Kostenindicatie
 • Tijdlijn

Oriëntatie

 • Telefonisch
 • Kantoor
 • Op locatie

Offerte

 • Kostencalculatie
 • Offerte
 • Voorwaarden

Opdracht

 • Digitaal ondertekenen
 • Schriftelijk ondertekenen

Start

 • Start werkzaamheden

Verschillende soorten isolatie

Je kunt een woning op verschillende manieren isoleren. Als het gaat om thermische (warmte) isolatie kan dat door middel van dakisolatie, raamisolatie, vloerisolatie en muurisolatie.

Dakisolatie

Warmte stijgt op. Logisch dus dat de meeste warmte via het dak naar buiten gaat. Thermische dakisolatie aan de binnen- of buitenkant van de dakconstructie kan de oplossing zijn. Als je de zolder alleen als opslag gebruikt, kan het ook slim zijn om de zoldervloer te laten isoleren.

Raamisolatie

Wist je dat tot wel 15% van de warmte via de ramen kan ontsnappen? Met de juiste raamkozijnen en isolerend glas zit je er een stuk warmer bij.

Vloerisolatie

Vooral bij oudere huizen kan het flink tochten via de vloer. Vloerisolatie is dan een slim idee. Wanneer je een kelder of een kruipruimte hebt, kan dit via de onderkant. Zo niet, dan is isoleren via de bovenkant de enige optie. De vloer gaat eruit, waarna isolatie en nieuw vloerbedekking gelegd wordt.

Muurisolatie

Als het om muurisolatie gaat zijn er verschillende opties. Zo kun je kiezen voor spouwmuurisolatie. Hierbij laat je de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur isoleren. Heb je geen spouwmuur? Dan kun je de buiten- en/of binnenmuur thermisch isoleren of voorzetwanden plaatsen.

Bouwbureau Nederland yellow oval sketch

Grootste bouwplatform van Nederland

Met bedrijven en dienstverleners in verschillende branches lossen we elk bouwgerelateerd vraagstuk op.

50.000

Opdrachten per jaar. Van groot project tot spoedaanvraag.

Bouwbureau Nederland yellow oval clipboard

We ontzorgen compleet

Of je nu een (bouw)project hebt of juist een nieuwe opdracht zoekt. Ons platform neemt het hele traject uit handen.

250

Aangesloten bedrijven. Bouwbureau Nederland werkt samen met bouwbedrijven, dienstverleners, adviseurs en consultants.

Bouwbureau Nederland yellow oval insurance

Geheel kosteloos

Een helpende hand nodig bij het uitvoeren van je idee? We koppelen je gratis aan het juiste bedrijf.

35

Verschillende vakgebieden op 1 platform. Samen maken we jouw bouwidee werkelijkheid.

Onze blije klanten aan het woord

Ik ben enkele jaren als ZZP gestart en vond het spannend om zelf werk aan te nemen en alles wat daarbij komt kijken. Ben eens in gesprek gegaan en gelijk allemaal contacten om mij heen kunnen krijgen en ze helpen mij altijd als ik vragen heb.

Zelfstandige (Zaandam)

Calculaties en tekeningen laten wij regelmatig maken door Bouwbureau Nederland. Contact is prettig en altijd binnen 14 dagen een goede offerte ontvangen. Fijn dat je niet overal zelf achteraan hoeft.

Klussenbedrijf (Bilthoven)

De medewerkers zitten er kort op, waar ik in het begin aan moest wennen, maar nu werkt het fijn. Het zorgt bij ons dat we veel meer structuur hebben.

Aannemersbedrijf (Amersfoort)

Blij met die gasten! Klein begonnen en kan steeds meer werk oppakken met de timmerlieden die ze hebben geleverd.

Timmerbedrijf (Amstelveen)

Sinds kort werken wij samen met Bouwbureau Nederland. Vooral prettig dat ze op zo veel vlakken kunnen helpen want in deze tijd komen we bijna nergens aan toe.

Bouwbedrijf (Amsterdam)

Al een aantal leuke projecten kunnen uitwerken en direct ook een samenwerking gevonden.

Architectenbureau Hilversum

Na een afspraak van 1,5 uur in Naarden hebben we het gevoel goed geholpen te zijn. Wij sparen nog even door, maar komen zeker terug. Hele fijne klantenservice.

Koertjan (Naarden)

Onze aanbouw is gedaan door een aannemer die is voorgesteld door Bouwbureau Nederland. Over het hele traject zijn we uiterst tevreden. De nazorg en contact met beide partijen was ook fijn.

Lisa Zuidvliet (Almere)

Al jaren ervaring met detacheerders in mijn vakgebied als projectleider, maar nog nooit heb ik zoveel betrokkenheid en aandacht gezien. Een heel mooi bedrijf gevonden wat helemaal aansluit op mijn kennis en wensen.

Bob de Groot (Noordwijk)

Veel kennis in huis en werd goed geholpen en in contact gebracht met een aantal aannemers.

Kees ter Duin (Utrecht)

Onze blije klanten aan het woord

[google-reviews-pro place_photo=https://lh3.googleusercontent.com/places/AAcXr8pEUkshyXaSiNgxms6WNjiPNGCW21yltIhrXF49LIu-QNvpS8LLBKXG6VoublLo-dWu5rGsxKxUuXBWk5Bpc3SxJlNeiecKM_w=s1600-w300-h300 place_name=Whello place_id=ChIJNfg8zAjixUcRbySYaFjt2RQ view_mode=slider slider_count=3]

Bouwbureau Nederland staat als een huis

Ons bouwplatform verbindt bedrijven, dienstverleners en particulieren bij vraagstukken in de bouw. Hierbij denken we groots. Met meer dan 250 ervaren bedrijven en een oneindige stroom aan aanvragen slaan we altijd de spijker op zijn kop. Heb je vragen over ons werkwijze? Hieronder vind je de meest gestelde vragen verzameld.

Met wat voor bedrijven werkt Bouwbureau Nederland samen?

Wij werken samen met allerlei soorten bedrijven. Klein en groot. Denk aan aannemers, ingenieurs, verzekeraars, onderwijsinstellingen, calculatiebureau’s, klusbedrijven, architecten, financiers, detacheerders, juridisch dienstverleners en meer. Het belangrijkste is een goede kwaliteit leveren en de wil om samen verder te groeien.

Wat is Bouwbureau Nederland?

Bouwbureau Nederland is het online platform voor bouwend Nederland. We helpen particulieren en bedrijven voor, tijdens en na de bouw met advies, begeleiding en ondersteuning.

Hoe lang duurt het voor ik in contact ben met een bedrijf?

Nadat alle stukken binnen zijn en/of er een opname is geweest, krijg je binnen 14 dagen een offerte. Daarna overleggen we met je. Zijn we het overal over eens? Dan kunnen de contracten worden ondertekend met het gekozen bouwbedrijf.

Niet zeker waar te beginnen?

Nog in de droom- of conceptfase? Een goed moment om even te sparren. We nemen contact met je op en helpen je een stap verder.

Toch op zoek naar iets anders

Ben je hier als dienstverlener? Via Bouwbureau Nederland kom je in contact met particulieren en bedrijven in de bouwsector. Breid je bestaande klantenbestand eenvoudig uit en doe nieuwe kennis op via aangesloten bedrijven.

Ben je hier als consultant? De particulieren en bedrijven op ons platform zijn op zoek naar consultancy op verschillende vlakken. Wat is jouw expertise?

samen
bouwen
verbindt

Samen maken we van

jouw project een succes

Bouwbureau Nederland staat voor samenwerken. Bedrijven uit 35 verschillende branches slaan de handen ineen en maken jouw opdracht werkelijkheid. Of het nu gaat om een nieuwe dakopbouw op zolder of het bouwen van je droomhuis.

Met een aanpak van B tot Z gaan we voor de hoogste kwaliteit. Dit doen we met een goede controle op kunde en haalbaarheid. Bedrijven voldoen aan strenge eisen, zodat jij kunt vertrouwen op hun kwaliteit en expertise. Kortom: samen gaan we voor het allerbeste resultaat.

×